Lawine I

Hier begint het! In Lawine I leer je de basis om verstandig onderweg te zijn buiten de piste. Je leert om verstandige beslissingen te nemen en verstandige van minder verstandige plannen te herkennen. Geen ingewikkelde sneeuwkunde, geen onnodige wetenschap, maar een hele praktische benadering. Hoe kunnen we je in zo kort mogelijke tijd zo goed mogelijk maken? Welke vaardigheden zijn echt onmisbaar?

Informatie uit het lawinebericht leer je omzetten in praktische richtlijnen voor je afdalingen. Je leert de gevaarlijk omstandigheden herkennen. Je leert hoe je verstandige plannen kunt maken en je leert ook hoe je een mooie freeridedag in elkaar kunt zetten! En natuurlijk alles over de mens zelf.

De theorie duurt 2 dagen in Nederland en vormt de voorbereiding voor de praktijk. Je kunt de theorie ook los van de praktijk volgen, maar andersom gaat niet. In de praktijkweek zijn rijden we volle dagen poeder, want van veel verschillende situaties meemaken, leer je het allermeest. Je krijgt de mogelijkheid, om zelf afdalingen te leiden. Met hulp van de berggidsen en instructeurs oefen je om zelf te beslissen over wel of niet afdalen en de te kiezen route. Zelf doen en niet stilstaan en luisteren!

Alles onder begeleiding van Nederlandstalige berggidsen en Nederlandse instructeurs!

Lawine I Theorie

De referentie in lawinecursussen! In 2 dagen theorie leer je de basis die je nodig hebt om verstandig te kunnen freeriden. Verzorgde presentaties met talloze filmpjes en fotomateriaal. Natuurlijk zijn er veel praktische oefeningen en doen we veel vraag & antwoord sessies. Het 3×3 systeem, beslisstrategieën, hoe zit het met wind en triebschnee, de omgang met alpine kaarten, het plannen van routes, het lawinebericht, rijtactieken, de factor mens, enz, enz. Eigenlijk teveel om op te noemen. En dat in slechts 2 dagen!

Data theorie Lawine I (de cursus duurt twee dagen!)

Kosten bedragen € 140,- inclusief lesmateriaal, exclusief eten/drinken.

Let op: na inschrijving krijg je een melding dat er een email is verstuurd, maar dit gebeurt in werkelijkheid pas later!

Voorwaarden voor deelname theorie: Geen! Je kunt de theorie natuurlijk los volgen, maar de combinatie met de praktijk is pas echt waardevol!
 

Lawine I praktijk

Omgaan met lawines leer je in de praktijk! Dus veel afdalen om veel te zien en veel te ervaren. Onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen en instructeurs van het Snow Safety Center leer je in 4 dagen heel erg veel. Je maakt freerideplannen aan de hand van het lawinebericht. Je leert de steilheid van hellingen inschatten en jezelf oriënteren. Hoe kies je een slimme route? Hoe leid je een groepje verstandig door lawinegevaarlijk terrein? Hoe herken je gevaarlijke sneeuw (bijv. ‘triebschnee’). Zoeken met de lawinepieper, het organiseren van een redding. Teveel om op te noemen. Vier dagen die je nooit meer zult vergeten! Thema: zelf doen, doen, doen!

Data praktijk Lawine I

Januari 2017

 • 27 jan tot 1 februari 2017 –  Klosters/Davos (Zwitserland)- Groepsgrootte: 8 – Kosten: € 790,- Inschrijven
  Let op: aankomst op vrijdagdagavond eerste cursusdag zaterdag! Vertrek woensdagochtend.
 • 1 tot  5 februari 2017 – Klosters?Davos (Zwitserland)- Groepsgrootte: 8 – Kosten: € 790,- Inschrijven
  Let op: aankomst op dinsdagavond eerste cursusdag woensdag! Vertrek zondagochtend.

Maart 2017

 • 10 – 15 maart 2017 – Klosters/Davos (Zwitserland) – Groepsgrootte 8 – Kosten: € 790,- Inschrijven
  Aankomst vrijdagavond, eerste cursusdag zaterdag, vertrek woensdagochtend.
 • 14 – 19 maart 2017 – Klosters / Davos (Zwitserland) – Groepsgrootte 8 – Kosten: € 790,- Inschrijven
  Aankomst dinsdagavond, eerste cursusdag woensdag, vertrek zondagochtend.

Sneeuwschoenen Er is een speciale cursus voor sneeuwschoenwandelaars

 • 10 – 15 maart 2017 – Klosters/Davos (Zwitserland) – Groepsgrootte 8 – Kosten : € 725,- Inschrijven
  Aankomst vrijdagavond, eerste cursusdag zaterdag, vertrek woensdagochtend.

 

Let op: na inschrijving krijg je een melding dat er een email is verstuurd, maar dit gebeurt in werkelijkheid pas later!

ALLE CURSUSSEN ONDER VOORBEHOUD VAN VOLDOENDE INSCHRIJVINGEN!

Dit is bij de cursus inbegrepen:

 • 4 cursusdagen
 • 4 dagen onderdak met half pension
 • 5 overnachtingen (incl. ontbijt op de vertrekdag)
 • begeleiding door Nederlandstalige gidsen en instructeurs

Niet inbegrepen zijn:

 • vervoer
 • lunch en drankjes
 • liftpas (voor  voor Klosters CHF 252,- maar daar gaat nog korting vanaf, afhankelijk van koers en huidige onderhandelingen). 

Voorwaarden voor deelname praktijk

 1. Theorie Lawine I gevolgd hebben of
 2. WePowder Safety Academy gevolgd hebben
 3. Voldoende ski- / snowboardvaardigheid hebben om in 35 graden steil off piste (en eventueel verspoord) terrein soepel te kunnen afdalen.