Lawine I

Hier begint het! In Lawine I leer je de basis om verstandig onderweg te zijn buiten de piste. Je leert om verstandige beslissingen te nemen en verstandige van minder verstandige plannen te herkennen. Geen ingewikkelde sneeuwkunde, geen onnodige wetenschap, maar een hele praktische benadering. Hoe kunnen we je in zo kort mogelijke tijd zo goed mogelijk maken? Welke vaardigheden zijn echt onmisbaar?

Informatie uit het lawinebericht leer je omzetten in praktische richtlijnen voor je afdalingen. Je leert de gevaarlijk omstandigheden herkennen. Je leert hoe je verstandige plannen kunt maken en je leert ook hoe je een mooie freeridedag in elkaar kunt zetten! En natuurlijk alles over de mens zelf.

De theorie duurt 2 dagen in Nederland en vormt de voorbereiding voor de praktijk. Je kunt de theorie ook los van de praktijk volgen, maar andersom gaat niet. In de praktijkweek zijn rijden we volle dagen poeder, want van veel verschillende situaties meemaken, leer je het allermeest. Je krijgt de mogelijkheid, om zelf afdalingen te leiden. Met hulp van de berggidsen en instructeurs oefen je om zelf te beslissen over wel of niet afdalen en de te kiezen route. Zelf doen en niet stilstaan en luisteren!

Alles onder begeleiding van Nederlandstalige berggidsen en Nederlandse instructeurs!

Selecteer hieronder of je meer wilt weten of praktijk of theorie:

Theorie  —  Praktijk