!! Belangrijk !!

 

Praktijk 2021 afgelast!!

Freeriden en toeren is ook kwestie van weten wanneer je nee moet zeggen en om moet keren. We hebben alle opties bekeken en alles geprobeerd, maar uiteindelijk was de onvermijdelijk uitkomst dat we onze praktijkweek moesten afgelasten! We hopen in april nog wel een initiatieweek voor toerskiërs en splitboarders te organiseren. Stay Tuned!

Corona en Snowsafety Praktijk

We hebben besloten om de praktijk te plannen zoals gebruikelijk. Mochten er echter nog steeds COVID-restricties in maart 2021 zijn, dan kunnen we niet de volledige capaciteit benutten. Dan kom je in aanmerking voor een plek op volgorde van het voldoen van het cursusgeld. Voorbeeld: we mogen slechts 7 deelnemers meenemen, dan krijgen de eerste 7 die betaald hebben een plek aangeboden. Valt er iemand af, komt nr 8 in aanmerking, enz. Als je niet mee kunt, dan krijg je geld terug (of een voucher als je dat liever hebt). Laten we echter hopen dat het niet nodig zal zijn!

Lawine III praktijk

De cursus Lawine III praktijk is de topcursus van het Snow Safety Center! Een lawinecursus op semi-professioneel niveau in kleine groepjes van 5 personen, dus veel persoonlijke aandacht van de gids. Leer zelf inschatten wat het lawinegevaar is zonder gebruik te maken van een lawinebericht. Leer werken met de Professionele Reductiemethode van Werner Munter. Oriëntatie, navigeren en zelfstandig beslissen. Tijdens deze lawinecursus valt alles op zijn plek!


 

Freeridevariant: op verzoek een cursus zonder vellen en zonder echte toerdag. Wel ‘gewone’ hikes en freeride op het hoogste niveau!

Toervariant: de oude vertrouwde Lawine III met een onvervalste toerdag met toerski’s, splitboard of sneeuwschoenen.

Data

Freeridevariant: 6 tot 9 maart 2021 Klosters / Davos (Zwitserland) – Groepsgrootte: 5 – Kosten:  € 825,-. Inschrijven kan HIER

  • Aankomst vrijdagavond 5 maart 2020, eerste cursusdag zaterdag, einde dinsdagmiddag 9 maart ongeveer 16.00 uur

Toervariant: 10 tot 14 maart 2021 –  Klosters / Davos (Zwitserland) – Groepsgrootte: 5 – Kosten:  € 825,-. Inschrijven kan HIER

  • Aankomst woensdagochtend 10 maart 2021, eerste cursusdag woensdag, vertrek zondagochtend 14 maart

LET OP: ALLE CURSUSSEN ONDER VOORBEHOUD VAN VOLDOENDE INSCHRIJVINGEN en COVID-restricties!

Dit is bij de cursus inbegrepen:

  • 4 cursusdagen
  • 4 dagen onderdak met half pension
  • 4 overnachtingen (incl. ontbijt op de vertrekdag)
  • begeleiding door Nederlandstalige gidsen

Niet inbegrepen zijn:

  • vervoer
  • lunches
  • liftpas (voor Klosters maximaal € 258,- afhankelijk van groepskorting). 

Voorwaarden voor deelname praktijk Lawine III:

Lawine II theorie én praktijk + lawine III theorie gevolgd hebben

LET OP: na inschrijving krijg je een melding dat er een email is verstuurd, maar dit gebeurt pas later!