Alles over Lawineredding

Pieperfest op 30 september 2018

Het Pieperfest betekent oefenen met je lawinepieper, lezingen over lawineredding, topinstructeurs, gezelligheid, kortom: de ideale start van je wintersportseizoen! Het heeft dan ook een vaste plek verworven in de agenda’s van veel freeriders. Vorige keer waren er 120 deelnemers op het Pieperfest in Wijk aan Zee.  En terecht! Hoe kun je het seizoen nou beter beginnen dan met het aanscherpen van je pieper- en rescueskills? Er zijn lezingen en veel oefenstations voor ieder niveau. Kortom; een volledige dag gericht op het ding dat we het liefst nooit willen gebruiken!

Voor wie: beginners, gevorderden en experts.

INSCHRIJVEN KAN HIER

Train je pieperskills nog voor het seizoen begint op zondag 30 september 2018 bij Aloha in Wijk aan Zee. Alle stappen van het zoeken met piepers en het sonderen worden stap voor stap aangeleerd of weer op scherp gezet door de instructeurs van het Snow Safety Center. Van piepercheck tot fijnzoeken en sonderen. Lezingen over piepertechnologie, zoekacties en ongevallen maken de dag compleet.

Leer van de besten, test nieuwe modellen piepers en airbags en wees op tijd klaar voor het poederseizoen! Voor mensen met veel ervaring of kennis is er speciale aandacht.

Globale programma:

09.30 uur: inchecken

10.00 uur: start programma met lezing 1 en praktijk 1

12.30 uur (ongeveer): lunchbuffet

13.15 uur: tweede deel programma praktijk 2 en lezing 2

16.00 uur (ongeveer): einde

Kosten: € 50,- incl. lunchbuffet

 

Available Spaces: 85

Register

Piepertraining

11 november 2017

SOEST

Daar is-t-ie dan: het Pieperfest 2017!

Voor wie: beginners, gevorderden en experts.

INSCHRIJVEN (klik)

Train je pieperskills op zaterdag 11 november in Soest (vanuit de Stayokay; routebeschrijving onderstaand) nog voor het seizoen begint. Alle stappen van het zoeken met piepers en sonderen worden stap voor stap aangeleerd of weer op scherp gezet door de instructeurs van het Snow Safety Center. Van piepercheck tot fijnzoeken en sonderen. Lezingen over zoekacties en ongevallen maken de dag compleet.

Leer van de besten, test nieuwe modellen en wees op tijd klaar voor het poederseizoen! Voor mensen met veel ervaring is er speciale aandacht.

 

Start:  09.45 uur inchecken ,

10.00 uur start programma                                     INSCHRIJVEN (klik)

16.00 uur einde

Kosten: € 50,- incl. lunchbuffet

Locatie en route

  

 

 

 

Inschrijven