Praktijk 2021 afgelast!

Freeriden en toeren is ook kwestie van weten wanneer je nee moet zeggen en om moet keren. We hebben alle opties bekeken en alles geprobeerd, maar uiteindelijk was de onvermijdelijk uitkomst dat we onze praktijkweek moesten afgelasten! We hopen in april nog wel een initiatieweek voor toerskiërs en splitboarders te organiseren. Stay Tuned!

 

Snowsafety Module

Deze opleiding voor ‘professionals’ bestaat uit 3 theoriedagen in Nederland en 6 praktijkdagen in de Alpen. Afsluitend aan de praktijkdagen vindt er een theorie-examen en een examen pieperzoeken plaats. De praktische vaardigheden en de vooruitgang daarin worden gedurende de hele week beoordeeld door de berggidsen en instructeurs die de groepen begeleiden. Alle gidsen en instructeurs zijn Nederlandstalig en ook de examens vinden in het Nederlands plaats.

De Snow Safety Module is toegankelijk voor iedereen met een Ski- of Snowboardleraar niveau 4 deel 1 certificaat (of een B 1 diploma), een Oostenrijks Landes I diploma of gelijkwaardige andere opleiding. Bij twijfel kan daarover contact worden opgenomen met de NSkiV (opleidingen@wintersport.nl). Meer informatie over deze opleiding van de NSkiV.

Inschrijven kan hier

Kosten

De kosten voor de cursus (Pro-dag plus praktijk incl. gids- en examenkosten plus onderdak op basis van half pension, excl. liftpas) bedragen: € 949,-, excl. Lawine I theorie.

Kosten theorie: € 140,-

Kosten liftpas: 5 dagen max CHF 300,- (afhankelijk van de uiteindelijke groepskorting). In uitzonderlijke omstandigheden kan een 6de dag liftpas nodig zijn.

Inschrijven kan hier

Periode

De eerste twee theoriedagen kunnen op verschillende locaties in Nederland gevolgd worden tijdens de reguliere theoriecursussen Lawine I. Een overzicht van cursusdata en locaties kun je onder de knop Lawine I vinden. De derde theoriedag vindt voorafgaand aan de praktijk plaats bij de NSkiV in Utrecht. De datum voor februari 2021 is nog niet bekend.

De praktijkdagen vinden van zaterdag 6 tm vrijdag 12 maart 2021 (aankomst zaterdagmiddag 6 maart, vertrek vrijdagmiddag 12 maart) plaats in Klosters, Zwitserland.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Bij Kristi van Lieshout kun je praktische vragen over deze cursus stellen: opleidingen@wintersport.nl.