Pieperfest nieuwe stijl met Bruno Jelk

 

29 september 2019

Dit jaar wordt het Pieperfest heel erg speciaal! Niemand minder dan een legende uit de bergredding komt vertellen over zijn ervaringen: BRUNO JELK uit Zermatt. Hij heeft 860 bergreddingen op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij talloze materialen uitgevonden en ontwikkeld voor het verrichten van bergreddingen. Teveel om op te noemen en daarom is er zelfs een boek over zijn leven als bergredder verschenen: ‘Alarm am Matterhorn’! In dit krantenartikel kun je lezen wat hem heden ten dage bezighoudt en wat de impact van zijn uitvindingen is.

Verder gaan we de praktische onderdelen dit jaar anders organiseren. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor bepaalde clinics en zo kun je invulling geven aan je eigen Pieperfest 2019. Er zal ook veel mogelijkheid zijn om zelf individueel en in groepjes te oefenen met behulp van ons pieper-zoekcentrum.

Bovendien zullen we dit jaar aandacht besteden aan ‘Wat na het pieperzoeken?’. Het gevecht tegen onderkoeling, controle vitale functies, CPR, inhoud EHBBO tas, etc.

INSCHRIJVEN en het programma inzien KAN HIER.

 

Last minute plekken voor maart 2019!

 

Het seizoen schiet al aardig op en wij bereiden ons voor op de volgende praktijkdagen. We hebben nog een paar mooie plekjes over voor de periode in maart 2019. Wat dacht je van 2 daagjes met een Snowsafety-gids op pad en weer even aan je skills werken? Of van 4 dagen Snowsafety I? Leer alles wat je moet weten om verstandig buiten de piste onderweg te zijn.

Refresher

Je weet al het een en ander over lawines. Je bent veel met gidsen onderweg geweest of hebt Snowsafety I gevolgd. Maar het is al een tijdje geleden en je moet hoognodig je ideeën toetsen aan die van één van onze gidsen. Na een weekendje (2 cursusdagen) sta je weer helemaal op scherp! Goedkoop en efficiënt.

Refresher

Snowsafety I

Met onze Snowsafety I cursus beginnen de avonturen in de backcountry. Steilheden schatten, oriëntatie, lawineredding, planning, triebschnee, lawineberichten. Alles komt voorbij tijdens 4 bomvolle cursusdagen. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar!

Lawinecursus Lawine I – Praktijk